Мапа на големини

На www.trendy.mk одбирањето на вистинската големина не е игра на среќа, бидејќи ние ви приложуваме димензии за секое парче облека кое го нудиме и даваме се од себе за вашето шопинг искуство да биде што позабавно и незаборавно!

Како да знам дали купеното парче облека ќе одговара на моите пропорции?

Секое парче облека кое го нудиме на www.trendy.mk е мерено во обемот на градниот кош, обемот на половината, обемот и колкови и должината. Димензиите според стaндардните бројчиња XS, S, M, L, XL… ги имаме дадено во табелите подолу, и истите се мерени во сантиметри. Најдобар начин како да знаете дали дадената големина од производот што го посакувате ви одговара вам е да изберете слично парче облека кое добро ви прилега, да го ставите на рамна површина и да го измерите на претходно споменатите места. Потоа да ги споредите вашите мерки со нашата мапа на големини.

 

 

Димензии за маици

Стандардни големини

XS

S

M

L

XL

Конфекциски големини

32/34

36/38

40/42

44/46

48/50

Обем на граден кош

Под 80

80-90

91-99

100-109

Над 110

Обем на половина

Под 65

65-70

71-79

80-89

Над 90

 

 

Димензии за фустани

Стандардни големини

XS

S

M

L

XL

Конфекциски големини

32/34

36/38

40/42

44/46

48/50

Обем на граден кош

Под 80

80-90

91-99

100-109

Над 110

Обем на половина

Под 65

65-70

71-79

80-89

Над 90

Обем на колкови

Под 85

85-95

96-105

106-116

Над 117

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Димензии за здолништа

Стандардни големини

XS

S

M

L

XL

Конфекциски големини

32/34

36/38

40/42

44/46

48/50

Обем на половина

Под 65

65-70

71-79

80-89

Над 90

Обем на колкови

Под 85

85-95

96-105

106-116

Над 117

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Димензии за панталони

Стандардни големини

XS

S

M

L

XL

Конфекциски големини

32/34

36/38

40/42

44/46

48/50

Обем на половина

Под 65

65-70

71-79

80-89

Над 90

Обем на колкови

Под 85

85-95

96-105

106-116

Над 117

Должина

Под 80

Под  80

Под  80

Под  80

Под  80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Димензии за костими за капење

Стандардни големини

XS

S

M

L

XL

Конфекциски големини

40

42

44

46

48

Обем на граден кош

Под 80

80-90

91-99

100-109

Над 110

Обем на колкови

Под 85

85-95

96-105

106-116

Над 117